

Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.
Meer over Garmt DijksterhuisHoe smaakt het?
nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken
Paperback Nederlands 2017 1e druk 9789463011174Samenvatting
Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe je 'lekker' van 'vies' kunt onderscheiden. In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze.
Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, de werking van de tong en de neus en het samenspel van de verschillende zintuigen, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met "Hoe smaakt het?" begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt.
Trefwoorden
zintuigen smaakperceptie geur voedselpsychologie smaakbeleving basissmaken reukzin mondgevoel multisensorische waarneming flavour psychologie kookwetenschap chemische zintuigen moleculaire gastronomie eetbeleving zintuigwetenschap geurstoffen smaakstoffen kauwen geurreceptoren smaakvoorkeuren speeksel orthonasale geur retronasale geur waarnemingspsychologie umami kruisadaptatie culinaire wetenschap voedselbeleving smaakadaptatie
Trefwoorden
Specificaties
Thema classificatie
Lezersrecensies
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan